Renunțarea la cumpărare - Condiții de retur

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu oferit clientilor ECOLIGHT ELECTRIC S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata, organizata potrivit legii romane, cu sediul in Iasi, Sos. Bucium nr. 93, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J22/881/2013, numar de inregistrare fiscala RO31649963.

Prin acest serviciu, clientii ECOLIGHT ELECTRIC pot returna in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate de pe www.ecolightelectric.ro, conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament.

Acest serviciu nu afecteaza dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru contractele incheiate la distanta sau contractele incheiate in afara spatiilor comerciale ECOLIGHT ELECTRIC.

Cum puteti returna produsele achizitionate de la ECOLIGHT ELECTRIC? 

Produsele cumparate din magazinul online www.ecolightelectric.ro pot fi returnate  in termen de 14 zile calendaristice:

• la sediul ECOLIGHT ELECTRIC din IASI, cumparatorul predand personal produsul unui reprezentant

•prin completarea Formularului de Retur afisat pe site la sectiunea Suport Clienti accesibil din contul de utilizator al site-ului https://www.ecolightelectric.ro/autentificare?back=order-follow in cont " Retur de marfa" sau

• declaratie neechivoca in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, e-mail),

Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza astfel:

• de la data livrarii produsului achizitionat de pe www.ecolightelectric.ro;

Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri, in afara de cele de livrare, in cuantul de 25 lei/TVA inclus.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea procedurii de returnare supusa unor taxe pentru readucere a produselor la starea in care au fost livrate.

Diminuarea se aplica intre  10%-90% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.

1

Conditiile referitoare la produsul returnat

Produsul/e returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit, fără etichete de preț lipite sau scrise pe ambalaj, urme de scotch, marker, etc). Orice modificare a stării Produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora face imposibilă vânzarea Produsului ca nou, duce automat scăderea valorii produsului și implicit la aplicarea normativelor stipulate în OUG nr. 140/2021, prevederile directivei UE 2019/771.

• Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;

• Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport.

Produse care nu sunt acceptate la retur:

• Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare: toate costurile de transport / curier pentru ca produsele sa ajunga la depozitul Ecolight Electric sunt suportate de catre client.

Rambursarea sumelor se efectueaza prin virament bancar, in cel mult 3 zile de la data la care ECOLIGHT ELECTIRC intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care ECOLIGHT ELECTIRC este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, Ecolight Electric va prelungi termenul in mod corespunzator.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii ECOLIGHT ELECTIC vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

Legale

Acreditări

Concept și producție:

Acest magazin online a fost creat folosind aplicația de comerț electronic PrestaShop,răsfoiți blogul despre comerț electronic al PrestaShop pentru noutăți și sfaturi despre vânzarea online și administrarea unui site de comerț electronic.